KookJij

Chocolade Mousse II met Armagnac Custard

Een heerlijk chocolade mousse ii met armagnac custard recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade Mousse II met Armagnac Custard te bereiden

CHOCOLADE MOUSSE :
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Laat de fijn gehakte pruimedanten weken in de Armagnac
gedurende 2 uren.
*Laat na 1½ uur weken ondertussen de chocolade smelten met de boter en roer de massa tot een gladde homogene massa.Haal de choco-botermassa van het vuur af (of liever gezegd van het "Badje van Marie") en roer er door heen de geweekte pruimen en de sinaasappel zest.
Laat goed afkoelen.
*Klop de slagroom tot de pieken blijven staan en roer dan eerst een kleine gedeelte hiervan door de choco massa en vouw daarna de rest van de slagroom door de choco massa.
*Vet een cakeblik in met wat olie en bekleed dat met dunne
voedingsfolie.Stort de chocomassa in het beklede cakeblik en dek het af eveneens met dunne voedingsfolie.en laat de mousse opstijven in de ijskast.
*De mousse pas verwijderen vlak voor het gebruik en in dikke plakken snijden met een scherp en heet mes.
***
CUSTARD VLA met ARMAGNAC:
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""'
*Meng melk met room en breng langzaam aan de kook met het merg van 1 vanille stokje en het stokje zelf.Wanneer dit tegen de kook aan zit,haal van het vuur .
*Ondertussen dooiers en ei schuimig kloppen met de suiker.Doe hierbij in een dun straaltje onder voortdurend roeren het melk/room-mengsel enzet het weer op het vuur.
Blijf roeren,het mag onder geen beding gaan koken.Blijf roeren totdat de vla dikker wordten laat nog even verder indikken.Haal van het vuur af en laat afkoelen.Roer er de Armagnac door en laat afkoelen in de koelkast en blijf zo nu en dan doorroeren ter voorkoming van velvorming.
***
Doe de sinaasappel zest in een pannetje met de sinaasappelliqueur en kook dit dit op laag vuur tot de zest drrog staat.Laat dan de zest drgen op een vel bakpapier of siliconen plastic.
NOOT:In plaats van Armagnac kan je ook gebruiken : Cognac,zeer oude Rum,Pruneaux,Calvados

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OM OP TE DIENEN :
Bedek de bodem van een dessertbordje met de custard vla met Armagnac en leg hierop de plak(ken) chocolade mousse versierd met de in sinaasappelliqueur geconfijte zest

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst