KookJij

Chinese mie met roerbakgroenten

Een heerlijk chinese mie met roerbakgroenten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: mijzelf
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese mie met roerbakgroenten te bereiden

Bereid de mie volgens aanwijzing op de verpakking (meestal hoeft deze niet gekookt te worden, alleen enkele minuten in een pan met kokend water).
Bak intussen het gehakt rul, wel de bamimix in 100 cc heet water.
Als het vlees begint te bruinen voeg dan de wokgroenten toe en de gewelde mix.
Wok dit even, laat de groenten niet te gaar worden.
Voeg dan de mie toe en meng het geheel.
Voeg, met de pan van het vuur, de koriander toe, die je met je handen iets kleiner maakt.
Proef of er smaakmakers in moeten of geef deze er aan tafel bij.

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Lekker met een frisse salade van bijv. ijsbergsla met komkommer en tomaat, of een komkommer-in-'t- zuur salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Klaas

Klaas zegt:
Snel, makkelijk, lekker en low budget !
Top !
anita43

anita43 zegt:
Lekker en simpel, dit gaat het vast worden
:)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Het is óók goed van smaak als je i.p.v.mie rijst gebruikt.Maar het smaakt ook goed met spaggethi:p
djmagich

djmagich zegt:
Oke! Ik heb het op China gezet.
liske

liske zegt:
Hallo dj, de mie is Chinees maar de groenten kunnen overal vandaan komen. Het gerecht is in elk geval met een Aziatische achtergrond, voordat we weer lange discussies gaan krijgen....Alvast bedankt!
djmagich

djmagich zegt:
Hallo Liske,
Waar moet hij op komen?
Dan pas ik het voor je aan!
Harry
liske

liske zegt:
Het is natuurlijk geen recept uit Afrika, maar op dit moment lukt het me niet om toegang te krijgen om het te wijzigen.