Dit gerecht Is voor
ons een blijvertje. Ik heb iets minder chilisaus toegevoegd omdat manlief
dat lekkerder vindt. Aan tafel kan iedereen naar believen nog wat extra
chilisaus toevoegen toch?
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Chinese licht pittige kip met gekleurde rijst
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Chinese licht pittige kip met gekleurde rijst
Slank, snel en lekker gerecht.
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									China
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Chinese licht pittige kip met gekleurde rijst te bereiden
- Kook de doperwten enkele minuten en zet apart.
- Verwarm de olie in de wok en roerbak hierin de kip goudbruin en gaar.
- Bestrooi de kip met de kruiden, voeg alle groenten en de tomaten met saus toe.
- Laat dit ca. 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Kook ondertussen de rijst gaar in water met het kippenbouillon blokje en werk na uitlekken in een zeef de doperwten en mais door de rijst.
- Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
 
                    
 
					