KookJij

Recept voor Chineese zoet/zure kippen- tomatensoep

Het is snel klaar, en ontzettend lekker. Als voorgerecht of als lunch.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Bak de ui in de soeppan glazig, dan 1/2 min. de knoflook erbij bakken. Daarna de tomatenpuree een minuut mee bakken om te ontzuren, goed roeren! Voeg de bouillon en 6! potjes water toe en weer goed omroeren. Daarna kunnen de ketjap, azijn, suiker en sambal er bij. Breng dit roerend aan de kook en laat het op kleinste warmtebron 20-30 minuten pruttelen. Af en toe roeren. Zet nu de warmtebron uit en voeg de rijstmie toe, deze gaart in enkele minuten in de hete soep.
Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Narda.Schepers

Narda.Schepers zegt:
Gelukkig ben je mens en mag je fouten/vergissingen maken.
Misschien perzik in plaats van suiker. Uitproberen is de beste leermeester.
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
N.Schepers, die tweede maal puree hoorde er niet in. Enkel het blikje tomatenpuree van 80 ml. Het was de eerste maal dat ik een recept plaatse en er ik deed van alles verkeert. Oeps...ik ben niet zo goed op een pc en kan gelukkig beter koken ( vind ik zelf) ;-) Perzik lijkt me idd lekker in tomatensoep maar zou deze soep te zoet maken denk ik.
N.Schepers

N.Schepers zegt:
Wat bedoel je in dit recept met puree?
Wil het gaan maken want ik maak het wel eens van tom soep.
Doe er dan nog stukjes perzik in en dat is echt heel lekker
liesbeth Florack

liesbeth Florack zegt:
Hallo Tanja
Dank je wel voor de aanvulling en voor de supersnelle reactie! Ik ga hem zeker uitproberen. Beetje pit mag inderdaad wel, is niks mis mee !
Wens je alvast hele fijne feestdagen en alle goeds en smakelijks voor 2016 !
Groetjes Liesbeth
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Het recept is inderdaad niet compleet, Bij de ingrediëten ontbreekt 2 eetl. (witte) suiker en 1/4 theel. sambal oelak, voor de liefhebber meer naar smaak. Als laatste een handje rijstmie (mihoen)
Bak de ui in de soeppan glazig,dan 1/2 min. de knoflook erbij bakken. Daarna de tomatenpuree een minuut mee bakken om te ontzuren, goed roeren! Voeg de bouillon en 6 ! potjes water toe en weer goed omroeren. Daarna kunnen de ketjap, azijn, suiker en sambal er bij. Breng dit roerend aan de kook en laat het op kleinste warmtebron 20-30 minuten pruttelen. Af en toe roeren.Zet nu de warmtebron uit en voeg de rijstmie toe, deze gaart in enkele minuten in de hete soep. Eet smakelijk! Liesbeth Florack, het kippenvlees uit de kippenbouillon is idd het enige vlees. Het is dan ook bedoelt als een niet te zwaar maar boordevol smaken soep
liesbeth Florack

liesbeth Florack zegt:
Waar is het vlees ? Is de lijst met ingrediënten compleet ? Of is het vlees het beetje wat in de pot kippenbouillon zit ?
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
@Tanja,
Geeft niks, komt vast goed.
Ik heb jou een mail gestuurd, Tanja.
Groetjes,
Anna
Henk

Henk zegt:
Geen bereiding gezien. Jammer.
Renée Franceschini

Renée Franceschini zegt:
Ook geen bereiding gezien en vorige keer trouwens ook niet!!
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Uhhhh, er ging iets verkeerd :-( Dit was ook de eerste keer dat ik probeerde een recept te plaatsen! Als ik mezelf weer ingelogd krijg probeer ik het opnieuw!
Anne, mijn paswoord doet het nog niet :-( Ik krijg telkens een foutmelding. En volgens mij doe ik echt niets verkeerd.
Marcel Boonen

Marcel Boonen zegt:
GEEN BEREIDING GEZIEN