KookJij

Champagne citroenspoom

Een heerlijk champagne citroenspoom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Spoom
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champagne citroenspoom te bereiden

Zet eerst 5 glazen in de diepvriezer
Doe in pan water en los hierin de suiker op en laat afkoelen.
Meng de suikersiroop met de citroensap.
Laat het mengsel in ijsmachine bevriezen.
Klop eiwit stijf en meng dit door ijs en laat nog enkele minuten meedraaien.
Schep ijs in glazen giet er champagne bij en maak af met druif en een blaadje mint.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

josette

josette zegt:
Bedankt!
Ook fijne feestdagen.
Hans

Hans zegt:
Sorry mijn eerdere reactie ( de eerste??) in dec. 2007 was ondertekend met van Ginkel, ik hoop dat de link naar een eerdere reactie nu duidelijk is.
Prettige feestadagen.
Groeten, Hans van Ginkel
Hans

Hans zegt:
Leuk te merken dat deze site toch wel goed werkt!
Twee jaar geleden een reactie op dit recept gegeven en plotseling word ik nu weer op de hoogte gehouden van de "nieuwste ontwikkelingen"
Succes voor alle nieuwe uitprobeerders, het is een "verdomd"lekkere spoom !!!
Groeten , Hans:):):):):)
bertal

bertal zegt:
josette,
Je kan de massa ook in de vriezer zetten, alleen moet
je het dan of en toe omzetten met een vork anders krijg je teveel ijskristallen in de spoom.
veel succes en fijne feestdagen:);)
m.v.g. Bert Allers
josette

josette zegt:
Is er ook een manier om dit te maken als je geen ijsmachine hebt?
j

j zegt:
leuk ik ga het proberen met kerst
bertal

bertal zegt:
Gene:
Bedankt voor de leuke reactie en veel succes met het koken :);)
m.v.g. Bert Allers
Gene

Gene zegt:
Bedankt voor dit simpel doch lekker recept:p
bertal

bertal zegt:
Hallo aaftink:
Ook dat wist ik, en kritiek is goed, maar laat deze receptuur zoals ze is en plaats je eigen receptuur op de site:);)
veel succes met de sorbet.
m.v.g. Bert Allers
aaftink

aaftink zegt:
Inplaats van dure drankjes is een breezer in wat voor kleur of smaak de perfecte basis voor een spoom.En je hebt direct ook nog een kleurtje.Bolletje sorbet ijs in een mooi glas met een suikerrandje en daar de breezer bij schenken! KLAAR!
bertal

bertal zegt:
Hallo Florian:
Klopt is een mogelijk, maar bij onze koopclub zijn we nog al precies.:):)
m.v.g. Bert Allers
bertal

bertal zegt:
Hallo lucas:
Kopen kan ik alles, maar de uitdaging om het zelf te maken, dat is het, je kan bij in de supermarkten geen champagne citroenspoom kopen.:);)
Lucas

Lucas zegt:
Men kan ook gewoon sorbetijs nemen ipv zelf ijs te maken, scheelt ongeveer 40 minuten in de bereiding ;)
Floriaan

Floriaan zegt:
ik zou geen champagne gebruiken, zonde. een proseco of duitse bubbels zijn voldoende. scheelt ook centjes
bertal

bertal zegt:
Hallo Hanneke en van Ginkel:
Het recept is reeds aangepast:
bedankt dat het jullie opgevallen is.:):)
m.v.g. Bert Allers