KookJij

Chakchouka met paprika

Een heerlijk chakchouka met paprika recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chakchouka met paprika te bereiden

Verwarm de oven voor op 190 graden.Leg de paprika`s op een bakplaat en rooster ze 30 min.Doe de paprika in een plasticzak en laat deze 4 min liggen.Verwijder het vel en de zaadlijsten,maar spoel de paprika niet af.Snijd de paprika in vierkante stukjes en houd ze apart.Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.Bak de uien 10 min.Voeg de knoflook en tomaat toe en draai het vuur middelhoog.Breng op smaak met zout en peper en bak het knoflook tomaatmengsel nog 4 min.Voeg de paprikastukjes toe en bak nog 5 min.Schep alles goed door elkaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Cyberbabe

Cyberbabe zegt:
In 1 woord vurrukkulluk. Wat een lekker gerecht. En zo simpel te maken. Vooral het zoete van de paprika komt goed tot zijn recht. Een aanrader. Ook voor kinderen, zoals onze peuter bewees.
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo cyberbabe,dat gaat wel,maar het blijft dan wel natter.Maar je kunt het dan een beetje binden met maizena.
Cyberbabe

Cyberbabe zegt:
Marijke, zou ik dit ook kunnen maken met tomaatblokjes uit blik in plaats van de verse pommodoro tomaten?
Ben benieuwd.
Groet,
Cyberbabe