KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Carpaccio

Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: hennie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Sla aanmaken zoals je gewend bent.
Midden op het bord de sla op een hoopje neerleggen.
Daar de carpaccio overheen leggen zo netjes mogelijk en bestrooien met de saus die erbij zit en de kaas.
Dan de kaas die je naar eigensmaak gekocht heb erover strooien.
Versieren met bovenop 2 kaasstengels
wat sprietjes bieslook en wat kersentomaatjes.
Stokbrood erbij en lekker eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde

zegt:
Tja, smaken verschillen maar dit vind ik dus echt geen recept. Carpaccio uit een pakje van de AH met pre-fab dressing en kaas is geen carpaccio. Prima als je dit lekker vindt (ik vind het dus echt nergens naar smaken) maar benoem het niet als recept. In de commentaren zijn wél echte recepten genoemd en daarom wordt dit waarschijnlijk zo vaak bekeken.
Anna

zegt:
Jum, Jum!!:D:D
Alex

zegt:
Moet niet de kaas parmigiano reggiano vergeten. Heb hem ook eens met witte truffel gehad. Maar dat was niet mijn ding.
Alex

zegt:
AH carpaccio is geen carpaccio. Carpaccio is ossehaas dun gesneden zonder alle E-nummers om het lang houdbaar te houden. Verder is carpaccio heel erg simpel en puur dus al die extra's hebben niks met de carpaccio te maken. dus dunne ossehaas, zwarte peper, zout, en olijfolie extra vierge en goede kwaliteit. Al het andere hoort er niet bij. Gebruik je de extra's dan is het dus geen carpaccio meer.
moon

zegt:
Alfalfa heet dat spul en het is inderdaad lekker en gezond. Er zijn tegenwoordig nog veel meer groentespruiten op de markt, zoals die van ui en knoflook, ook niet te versmaden, maar misschien wat te sterk bij dit gerecht
john verlinden

zegt:
Doe maar gewoon met alfa alfa fijnproevers, dan proef je pas echt wat fijn en lekker is:p:p:p
Jamie

zegt:
Nou maike, wat maakt het nou uit? als hennie het zo lekker vind dan maakt het toch helemaal niks uit? en als jij het anders wilt maken dan doe je dat toch?;)
Maike

zegt:
Zeer slecht recept zonder fantasie!! Ijsbergsla bij carpaccio is absoluut not done! :(
camilla

zegt:
Een Italiaanse Chianti Classico of een Bardolino beide rood kan heel goed bij dit gerecht. Ook eventueel verkrijgbaar voor de mensen in nederland bij AH
hennie brouwer

zegt:
rode wijn maar tijden veranderen rose of wit het is maar net wat je lekker vind.