KookJij

Carpaccio

Een heerlijk carpaccio recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: hennie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carpaccio te bereiden

Sla aanmaken zoals je gewend bent.
Midden op het bord de sla op een hoopje neerleggen.
Daar de carpaccio overheen leggen zo netjes mogelijk en bestrooien met de saus die erbij zit en de kaas.
Dan de kaas die je naar eigensmaak gekocht heb erover strooien.
Versieren met bovenop 2 kaasstengels
wat sprietjes bieslook en wat kersentomaatjes.
Stokbrood erbij en lekker eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde

Hilde zegt:
Tja, smaken verschillen maar dit vind ik dus echt geen recept. Carpaccio uit een pakje van de AH met pre-fab dressing en kaas is geen carpaccio. Prima als je dit lekker vindt (ik vind het dus echt nergens naar smaken) maar benoem het niet als recept. In de commentaren zijn wél echte recepten genoemd en daarom wordt dit waarschijnlijk zo vaak bekeken.
Anna

Anna zegt:
Jum, Jum!!:D:D
Alex

Alex zegt:
Moet niet de kaas parmigiano reggiano vergeten. Heb hem ook eens met witte truffel gehad. Maar dat was niet mijn ding.
Alex

Alex zegt:
AH carpaccio is geen carpaccio. Carpaccio is ossehaas dun gesneden zonder alle E-nummers om het lang houdbaar te houden. Verder is carpaccio heel erg simpel en puur dus al die extra's hebben niks met de carpaccio te maken. dus dunne ossehaas, zwarte peper, zout, en olijfolie extra vierge en goede kwaliteit. Al het andere hoort er niet bij. Gebruik je de extra's dan is het dus geen carpaccio meer.
moon

moon zegt:
Alfalfa heet dat spul en het is inderdaad lekker en gezond. Er zijn tegenwoordig nog veel meer groentespruiten op de markt, zoals die van ui en knoflook, ook niet te versmaden, maar misschien wat te sterk bij dit gerecht
john verlinden

john verlinden zegt:
Doe maar gewoon met alfa alfa fijnproevers, dan proef je pas echt wat fijn en lekker is:p:p:p
Jamie

Jamie zegt:
Nou maike, wat maakt het nou uit? als hennie het zo lekker vind dan maakt het toch helemaal niks uit? en als jij het anders wilt maken dan doe je dat toch?;)
Maike

Maike zegt:
Zeer slecht recept zonder fantasie!! Ijsbergsla bij carpaccio is absoluut not done! :(
camilla

camilla zegt:
Een Italiaanse Chianti Classico of een Bardolino beide rood kan heel goed bij dit gerecht. Ook eventueel verkrijgbaar voor de mensen in nederland bij AH
hennie brouwer

hennie brouwer zegt:
rode wijn maar tijden veranderen rose of wit het is maar net wat je lekker vind.
Maureen

Maureen zegt:
met wat voor een wijn is dit het lekkerst ?
leo velleman

leo velleman zegt:
Zoutgehalte in carpaccio van AH,

is dat veel of weinig ??
pascal

pascal zegt:
ik ben het erg eens met de reactie van Moon.
ik ben nu aan het leren voor kok, en de manier hoe wij het op stage doen is als volgt:

een klein handje gemengde sla in het midden, daar leggen we rondom het bord plakjes carpaccio van de ossenhaas en werken steeds naar binnen todat de carpaccio de sla bedeket, vervolgens wat pijnpoompitten dressing 3 zongedroogde tomaatjes en een beetje fiso in het midden als afgarnering,
de dressing die wij gebruiken is
8 el balsamico azijn
2 el olijfolie
1 el honing

lekker lekker:D
hennie brouwer

hennie brouwer zegt:
die foto heb ik zelf nooit opgezet maar kijk eens hoe vaak bekeken !!!
Moon

Moon zegt:
Het recept bovenaan is echt een lachertje. Een foto met rucola gebruiken, maar er ijsbergsla bij zetten. In de tips staan een aantal goeie tips, maar mensen doe toch niet zo moeilijk en zorg dat je het zeer subtiel smakende peperdure vlees nog goed proeft en gebruik niet zo veel tierlantijnen. Beetje rucola, pijnboompitje, olijfolie, versgemalen peper en natuurlijk echte Parmezaanse kaas (GEEN grana padano!) en dan is ie echt het lekkerst.