KookJij

Caramelijs

Een heerlijk caramelijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Verleidelijk ijs (Liz Franklin)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Caramelijs te bereiden

Doe de suiker in een steelpan met dikke bodem op een halfhoog afgestelde warmtebron en verwarm deze tot de suiker volledig oplost. Zet de warmtebron hoger en laat de opgeloste suiker pruttelen tot deze een diepe amberkleur ontwikkelt, dat is 154°C op een suikerthermometer. Gebruik een borsteltje om in te vetten, bevochtig deze met een beetje water en maak de opstaande rand van de pan schoon om aanbranden te voorkomen.
2. Als de suiker de gewenste kleur heeft bereikt, schenk dan de room erbij. Het mengsel kan in dit stadium sissen en plakken. Zet het mengsel terug op de warmtebron, stel deze laag af en roer totdat de caramel helemaal in de room is opgelost. Laat afkoelen.
3. Verwarm de melk in een aparte steelpan tot deze kookt. Neem de pan van de warmtebron, schenk de melk langzaam bij de geklopte eidooiers en verwarm deze op een zacht pitje totdat deze zo dik als schenkroom is geworden. Laat de massa volledig afkoelen, roer deze dan door het caramelmengsel. Roer het mengsel in een ijsmachine door, doe het vervolgens over in een diepvriesdoos en bewaar in de vriezer tot het moment van serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

haaay

haaay zegt:
i love caramel ijs! <3:p:p:p:):):):)
Veerle en Tara

Veerle en Tara zegt:
waaaaaaaauw
kimberly

kimberly zegt:
lekker maar wel veel te zoet
veronique

veronique zegt:
hee,heb je egt zo weinig ingredienten nodig ?? wij moeten ijs maken voor een project voor school en dan wouden we wel caramel ijs maken..nou ja ;)we gaan het proberen denk wel dat het lekker is :D:D