KookJij

Caramel espuma

Een heerlijk caramel espuma recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Spoom
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Caramel espuma te bereiden

De room opwarmen, dan de snoepjes erbij en langzaam op een zacht vuurtje laten smelten. Neem een garde en roeren is de boodschap. Als de snoepjes gesmolten zijn, van het vuur nemen en afkoelen, dan door een fijne zeef doen. Vervolgens in de gekoelde Siphon gieten en voor drie uurtjes in de koelkast laten staan.
Voor het opdienen, de gas vulling op de Siphon en goed schudden(de aanwijzing volgen). Een glas met de spoom vullen en met amandelschilffers, een scheutje caramel en een droog koekje versieren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

petje

petje zegt:
Een sifon zit onder je wasbak, een siphon of kidde is een drukcylinder waar je etenswaar mee kan opspuiten zoals slagroom. Is googelen ook niet meer nodig!
beertje36

beertje36 zegt:
Ik moest even googlen om het recept te snappen. Ik weet nu wat een siphon is. Maar het lijkt me wel erg lekker :o