KookJij

Capucijners uit de Stoofpan

Een heerlijk capucijners uit de stoofpan recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Capucijners uit de Stoofpan te bereiden

1).Verhit de olie in de pan en bak daarin het spek uit. Haal de spekjes uit de pan en zet ze apart. Bak dan in het vetmengsel de uien en de knoflook glazig.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin onder regelmatig roeren.
2).Nu de paprika en de prei er bij doen en vervolgens de soepgroentes. Bak dit geheel tot de groentes zowat gaar zijn.
3).De klein gemaakte Chorizo er bij doen met de paprikapoeder en de sambal. Roer dit goed dooreen en voeg nu de capucijners toe met het tomatenconcentraat en roer weer goed om.
4).Deksel op de pan en 20 minuten laten stoven.
5).De spekjes nu toevoegen en op smaak afmaken met veel peper en ietsje zout zonodig.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Opdienen met de gehakte koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erik

Erik zegt:
Heerlijk recept, heb deze vandaag gemaakt. Zelfs mijn vrouw, die liever geen capucijners eet heeft genoten. Klein beetje sambal gebruikt omdat de kids niet van te scherp eten houden. Ook zij vonden het heerlijk. Dank voor het recept.
Groet, Erik:p
a.hoftijzer

a.hoftijzer zegt:
Dat lijkt me heerlijk bij deze temperatuur; ik zou er lekkere piccalilli bijgeven.
berry001

berry001 zegt:
Heerlijk van smaak en uitstekend met de winter:p