KookJij

Cantarellen met room

Een heerlijk cantarellen met room recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Jan A.van der Hoeden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cantarellen met room te bereiden

1).Doe de helft van de boter en de olie in de pan en verhit op matig hoog vuur. Bak daarin aan de uitjes en de knoflook tot de uien glazig zien.
2).Doe de sherry er bij en laat dat voor de helft inkoken.
3).Doe de rest van de olie en boter er bij, wacht tot de boter geheel is gesmolten en doe dan de cantarellen er bij en laat die al roerend goudachtig kleuren.
4).Doe dan het zout er bij, de peper en de nootmuskaat.
Roeren maar tot de kruiden goed zijn vermengd.
5).Nu mag de room er bij, de tijm, rozemarijn en oregano en er wordt er goed geroerd tot alles goed is vermengd.
6).Het citroensap er bij doen en verder op smaak brengen.
Het gerecht is nu klaar om te worden opgediend.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP:
*Zo, zonder iets als hapje
*Als "beleg" voor een geroosterde boterham
*Als vulling van een pasteitje
*Als saus door de pasta (tagliatelle, pappardelle), rijst
*Als begeleider van puree van aardappels

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jose

jose zegt:
Lijkt me een prima recept!
Ga het vandaag nog maken en....proeven!
:p
fabita

fabita zegt:
Zal dit bij mijn favorieten voegen. Doet me direct aan Italië denken.
Grazie:)