KookJij

Cannelloni

Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cannelloni te bereiden

  1. Meng het gehakt met de ingrediënten en doe het in een spuitzak. Vul de cannellonipijpjes met het gehakt. Ga nu de tomatensaus maken.   Olie verhitten (niet verbranden) en de sjalotjes met de knoflook zachtjes fruiten. Doe het rood pepertje bij of als je wilt een thl. Sambal en bak dit mee. De bleekselderij kun je ook meebakken. Dan kun je het blikje tomaten en de verse tomaten erbij doen. De kruiden erdoorheen en laat dit zo’n 10 minuutjes sudderen. Proef even, misschien nog wat peper en zout aan toe voegen. Vet een ovenschaal in waar de cannellonipijpjes inpassen. Doe eerst de tomatensaus erin en leg hier de cannellonipijpjes op.
  2. Maak nu de bechamelsaus.   20 gram boter verwarmen, niet bruin laten worden en doe er dan 20 gram bloem bij en goed kloppen zodat alles vermengd is en laat dit nog ± 3 min. Bakken. Dan kan de melk erbij en klop dit tot een gladde saus, dan kun je de kaas erbij doen en maak op smaak met de geraspte nootmuskaat en peper uit de peper, laat het geheel even doorkoken.   Schenk het over de cannelloni en zet in de voorverwarmde oven van 200° C  en bak het in zo’n 20 tot 25 min.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst