KookJij

Cajun Andouille Gumbo

Een GUMBO is een soepig gerecht uit het zuidelijk deel van Louisiana,ontstaan ergens in de 18de eeuw.Het gerecht moet een aantal vaste ingredienten laten zien: DIKMIDDEL (bruine roux,okra of choctaw poeder) *HOLY CAJUN TRINITY = groene paprika,selderijstengel,ui+knoflook *Iets van VLEES plus IETS UIT DE ZEE *PEPERS (voor de pittigheid)
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cajun Andouille Gumbo te bereiden

1).In een grote pan met dikke bodem de olie verhitten (op een niet te hoog vuur) en daardoor heen de bloem roeren. Blijven doorgaan tot de roux donker bruin is geworden. Roeren!!, want het mag niet aanbranden.
2).Voeg daarbij de holy trinity en de knoflook.
3).Giet daar langzaam bij - al roerende - de kippenbouillon en breng die rustig aan de kook. Laat hem even doorkoken tot de "soep" dikker is geworden.
4).Nu gaat één voor één het vlees erin met z'n andouille (= worst) en dan de kip.
5).Dan de laurier blaadjes, de okra en door laten koken tot de okra zacht is geworden.
6).Dan gaat het blik tomaten er in plus de oregano en dat laten we ook even doorkoken. Vergeet niet te roeren.
7).Alles behalve de garnalen zit nu in de pan en we wachten tot we kunnen opdienen.
8).De garnalen gaan er nu in en de rijst wordt vervolgens over de borden verdeeld. We scheppen daarover de gumbo soep en doen daar evt. nog door wat tabasco, filé poeder en bestrooien het dan met korianderblaadjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

NOOT :
De kooktijd is bij elkaar niet zo lang, maar vergis je niet de "mise en place" is uitgebreid en kan wel enige tijd in beslag nemen.
We drinken hierbij een stevige rosé of een lichte (jonge) rode wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst