Recept
« Terug naar recepten
					
						B'stilla Hartige taart uit Marokko
						PT120M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			B'stilla Hartige taart uit Marokko
Een heerlijk b'stilla hartige taart uit marokko recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 120 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Overig
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											9
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									Thetasteoflife 
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe B'stilla Hartige taart uit Marokko te bereiden
 Kook de kip met de ui, saffraan, gember, kaneel en zout gaar in ruim water voor ca 45 minuten. Pluk het kipvlees als de kip gaar is en hak het vlees fijn, meng het met de koriander en breng op smaak met zout en peper. 
Snijd de wortel in blokjes en fruit deze kort in olijfolie, blus dit af met een beetje bouillon, laat dit ca 5 minuten inkoken en daarna afkoelen. Rooster de amandelen in de koeken pan, voeg suiker toe en laat dit licht karameliseren. Hak de amandelen.
Bestrijk 2 vellen filodeeg met olijfolie en vul ze met de wortel, kip en amandelen en vouw ze dicht. Bestrijk het filodeeg met ei. Draai de taart om op een bakplaat, bestrijk de bovenkant met olijfolie en bak hem op 170°C ca 30 minuten. Bestrooi de b’stilla na het afbakken met poedersuiker en kaneel.
 
									Snijd de wortel in blokjes en fruit deze kort in olijfolie, blus dit af met een beetje bouillon, laat dit ca 5 minuten inkoken en daarna afkoelen. Rooster de amandelen in de koeken pan, voeg suiker toe en laat dit licht karameliseren. Hak de amandelen.
Bestrijk 2 vellen filodeeg met olijfolie en vul ze met de wortel, kip en amandelen en vouw ze dicht. Bestrijk het filodeeg met ei. Draai de taart om op een bakplaat, bestrijk de bovenkant met olijfolie en bak hem op 170°C ca 30 minuten. Bestrooi de b’stilla na het afbakken met poedersuiker en kaneel.
                    
sweety zegt: