Recept
« Terug naar recepten
Broccoli crémesoep
PT40M
Broccoli crémesoep
Een heerlijk broccoli crémesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccoli crémesoep te bereiden
De broccoli roosjes en stengels schoonmaken en snijden.
2 kopjes water aan de kook brengen. Als het water kookt de broccoli, uien en gesneden bleekselderij toevoegen. Deksel op de pan doen en koken tot het gaar is (circa 10 minuten); niet afgieten.
Daarna in de keukenmachine het geheel fijnmalen (pureren) tot er een smeuiïge massa overblijft. Daarna laten staan.
Boter smelten in pan, bloem toevoegen en roeren tot er een massa zonder klontjes overblijft. 2 1/2 kopjes water toevoegen en roeren tot de massa kookt.
Het broccoli / uien / bleekselderij mengsel, de instant bouillon, zout / peper / nootmuskaat toevoegen en aan de kook laten komen, daarna de slagroom erdoor heen roeren maar niet meer laten koken
2 kopjes water aan de kook brengen. Als het water kookt de broccoli, uien en gesneden bleekselderij toevoegen. Deksel op de pan doen en koken tot het gaar is (circa 10 minuten); niet afgieten.
Daarna in de keukenmachine het geheel fijnmalen (pureren) tot er een smeuiïge massa overblijft. Daarna laten staan.
Boter smelten in pan, bloem toevoegen en roeren tot er een massa zonder klontjes overblijft. 2 1/2 kopjes water toevoegen en roeren tot de massa kookt.
Het broccoli / uien / bleekselderij mengsel, de instant bouillon, zout / peper / nootmuskaat toevoegen en aan de kook laten komen, daarna de slagroom erdoor heen roeren maar niet meer laten koken