KookJij

Broccoli crémesoep

Een heerlijk broccoli crémesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccoli crémesoep te bereiden

De broccoli roosjes en stengels schoonmaken en snijden.
2 kopjes water aan de kook brengen. Als het water kookt de broccoli, uien en gesneden bleekselderij toevoegen. Deksel op de pan doen en koken tot het gaar is (circa 10 minuten); niet afgieten.
Daarna in de keukenmachine het geheel fijnmalen (pureren) tot er een smeuiïge massa overblijft. Daarna laten staan.
Boter smelten in pan, bloem toevoegen en roeren tot er een massa zonder klontjes overblijft. 2 1/2 kopjes water toevoegen en roeren tot de massa kookt.
Het broccoli / uien / bleekselderij mengsel, de instant bouillon, zout / peper / nootmuskaat toevoegen en aan de kook laten komen, daarna de slagroom erdoor heen roeren maar niet meer laten koken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst