KookJij

Recept voor Bloemkooltaart van Ellie en haar kleine kokkie's

Een heerlijk bloemkooltaart van ellie en haar kleine kokkie's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ellie en haar kokkie's
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 gr. Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten voor en laat uitlekken.
Mix de eieren, creme fraiche, zout, peper en paprikapoeder goed.
Als laatst de roomkaas toevoegen en goed door roeren/ mixen.
Bekleed de ingevette springvorm met de bladerdeeg en leg daar de goed uitgelekte bloemkool op. Daar over het mengsel gieten en zo'n 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

Ik heb dit recept gekregen van mijn "oude Postjes-vriendin"
Zelf heb ik het nog niet gemaakt, maar dit gerecht zal zeker snel op tafel komen. Je kunt hier natuurlijk eindeloos mee varieeren, bv. met extra geraspte kaas erover, samen met broccoli, ipv roomkaas Danish Bleu.
Voor de niet-vegetarische versie kan je ook wat geruld gehakt aan bloemkool toevoegen.

Dank, Ellie!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ellie spaan

ellie spaan zegt:
Hallo leuk dat mijn gerecht van de bloemkooltaart zo leuk ontvangen word. Ik zou zeggen eet smakelijk allemaal.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat is natuurlijk smaakgebonden, Gerard. Ik mag graag "hoog op smaak" eten. Maar voor alles geldt: waar TE voor staat, is nooit goed. (behalve tevreden, dan.)
Je hoeft dan geen extra zout toe te voegen aan dit gerecht.
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Heb het gisteren gemaakt, met broccoli. En zeker geen Danish blue die is veel te zout. Ik had gorgonzola en dat is perfect, romig, vol smaak. Alleen wat peper toegevoegd, bijna alle kazen zijn zout. Jammer want het hoeft helemaal niet.
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
OK!!!! Opgeslagen, komende week zit er bloemkool in m´n groentepakket!!!
Tanja

Tanja zegt:
Ik heb het recept ook opgeslagen en zal het binnenkort maken. Lijkt me heel eenvoudig en erg lekker :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dat vriendinnetje van je heeft een fantastisch gerecht, weer een gerechtje waar ik me kan in uitleven en experimenteren. Merciekes alle twee staat bij mijn favorieten een dikke tien waard ;-)