KookJij

Bloemkool met hazelnoot (oven)

Een heerlijk bloemkool met hazelnoot (oven) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4/5 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: variatie op een gerecht uit Blue Band kookboekje Groenten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool met hazelnoot (oven) te bereiden

Oven op 180/185 gr. C
De bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen.
Kook deze in een bodem water met wat zout tot de bloemkool beetgaar is (5 a 7 minuten afhankelijk van de grootte van de roosjes). Laat uitlekken.
Maak intussen de witte saus volgens kookvoorschriften. Als je dat lekker vindt, kin je wat gersapte kaas erdoor roeren.
Verdeel de roosjes bloemkool over de ovenschaal en giet de witte saus erover.
Breek of snij het broodje in blokjes en verdeel die over de bloemkool. Strooi er ook wat paneermeel erover.(en eventueel wat geraspte kaas)
Schuif in de oven voor ong 10 a 15 minuten of tot de broodblokjes mooi gekleurd zijn en de saus aan het bubbelen is.
Intussen de boter verhitten in een koekenpan op laag vuur. Laat de boter voorzichtig lichtbruin kleuren. Strooi dan de gemalen hazelnoot erdoor en al roerend zachtjes laten meebakken. Doe een gedeelte hiervan over in een schaaltje.
De bosuitjes én de peterselie ook in aparte schaaltjes overdoen.
Haal de bloemkoolschotel uit de oven en bestrooi met wat overgehouden hazelnoot. Zet de bloemkoolschaal op tafel bij de 3 aparte schaaltjes. Ieder kan dan naar eigen smaak peterselie, bosuitjes en hazelnoten over de bloemkool strooien.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Hou je erg van saus bij je bloemkool, dan kun je beter 2 zakjes witte saus nemen.
Gebruik je liever geen saus, dan de bloemkool gewoon naar eigen smaak koken en het hazelnootmengsel vóór het serveren erover strooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst