Recept
« Terug naar recepten
					
						Bloemkool, aardappel & tomaten gratin
						PT75M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Bloemkool, aardappel & tomaten gratin
Een heerlijk bloemkool, aardappel & tomaten gratin recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 75 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									njam
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Bloemkool, aardappel & tomaten gratin te bereiden
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Kook de bloemkoolroosjes en aardappelen ca. 10 minuten voor in licht gezouten water. Laat alles goed uitlekken.
- Verhit de boter en bak hierin kort de prei aan. Voeg de knoflook toe en bak dit even mee. Roer de bloem erdoor, bak een minuutje mee met de prei en giet dan al roerend de melk erbij. Laat de saus even zachtjes pruttelen.
- Breng de saus op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de paprika poeder. Smelt de helft van de geraspte kaas door de saus. Roer de peterselie erdoor en zet het vuur uit.
- Plaats de bloemkool in een diepe ovenschaal, leg hier de cherry tomaatjes op en eindig met de aardappel stukjes. Lepel de saus over de aardappelen heen. Dek de schotel af met de overgebleven kaas.
- Bak de schotel op 180 graden in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin.
 
                    





 
					