KookJij

" Blinde " kabeljauwhaas met witlof en krieltjes uit de oven.

Snel en gemakkelijk gerecht met kabeljauw witlof en kriel uit de oven.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe " Blinde " kabeljauwhaas met witlof en krieltjes uit de oven. te bereiden

  1. Kook de gewassen krieltjes 10 minuten met een beetje zout voor.
  2. Giet af en laat uitlekken.
  3. Halveer eventueel de grotere exemplaren. Halveer het witlof en snij de onderkant en iets van de kern weg.
  4. Kook ook het witlof 4 minuten voor. Giet af en laat uitlekken.
  5. Bestrooi de kabeljauw met peper en omwikkel de kabeljauwstukken met bacon of ontbijtspek en zet met een prikker vast.
  6. Kwast een ovenschaal in met olijfolie.
  7. Leg de krieltjes en het witlof in de schaal. Besprenkel met olijfolie.
  8. Steek de gehalveerde sinaasappelplakken tussen de krieltjes en het witlof.
  9. Doe dit ook met de plakjes knoflook en de tijm.
  10. Leg de omwikkelde vis op de kriel met witlof en zet de schotel 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Heerlijk dagelijks gerecht met vis en witlof.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst