Eens iets anders dan een gewone boterham.
Natuurlijk kunnen de broodjes naar zin en smaak belegd worden, gewoon fantasie gebruiken.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Belegde mini broodjes
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Belegde mini broodjes
Een heerlijk belegde mini broodjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Brood - Beleg
- > Makkelijk & snel - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Belegde mini broodjes te bereiden
   Bak de broodjes een 8 tal min af in een voorverwarmde oven op 200 gr.
Snijd deze in de helft en nu maar beginnen met het dresseren.
Op het broodje met zalm, de zalm licht insmeren met mierikswortelpasta, garneer af met fijn gesneden sjalot en een takje dille.
Op het broodje roomkaas: kaas mengen met fijn gesneden dille smeer op het broodje en werk af met fijn gesneden appel (in citroen gewenteld voor verkleuring) enkele druppels balsamicodressing erop een half snoeptomaatje en erwtasperges.
Broodje goed beleggen met americain, fijn gesneden sjalotjes, de augurkjes en peterselie erop.
Broodje kwartelmousse: meng de kwartelpaté met een beetje limoenconfituur, meng goed tot een gladde mousse, besmeer het broodje en werk af met blaadje witloof een beetje limoenconfituur erop strooi wat noten & pittenmengel erover.
Broodje grijze garnalen : meng de garnalen met een beetje coctail besmeer het broodje en werk af met sjalot, tomaat fijn gesneden en een blaadje sla.
   
										Snijd deze in de helft en nu maar beginnen met het dresseren.
Op het broodje met zalm, de zalm licht insmeren met mierikswortelpasta, garneer af met fijn gesneden sjalot en een takje dille.
Op het broodje roomkaas: kaas mengen met fijn gesneden dille smeer op het broodje en werk af met fijn gesneden appel (in citroen gewenteld voor verkleuring) enkele druppels balsamicodressing erop een half snoeptomaatje en erwtasperges.
Broodje goed beleggen met americain, fijn gesneden sjalotjes, de augurkjes en peterselie erop.
Broodje kwartelmousse: meng de kwartelpaté met een beetje limoenconfituur, meng goed tot een gladde mousse, besmeer het broodje en werk af met blaadje witloof een beetje limoenconfituur erop strooi wat noten & pittenmengel erover.
Broodje grijze garnalen : meng de garnalen met een beetje coctail besmeer het broodje en werk af met sjalot, tomaat fijn gesneden en een blaadje sla.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									derbyke zegt:
 
									gemmapaes zegt:
Heb met mijn gasten er erg van genoten en zal dit vaker doen.
Ik zou zeggen, graag nog meer van deze tips en bedankt hiervoor.
Groet van gemma:)
 
									hns zegt:
 
                    





 
					

derbyke zegt: