KookJij

Beenham bereid in Cola.

Een heerlijk beenham bereid in cola. recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Zuid Amerikaans recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Beenham bereid in Cola. te bereiden

Kook de ham gaar in ruim Cola Regular ( beslist geen light)
Gedurende 1 uur/ kg, komt hij direkt uit de koelkast 10 min meer rekeken.
Daarna de ham uitnemen en eventueel vet aan de buitenkant wegsnijden, dit vet in de kookjus leggen.
Jus laten 'simmeren' (langzaam koken)
De ham laten afkoelen en regelmatig fors inkruisen met een mes en in elk kruis een kruidnagel steken.
De ham bedekken met bruine zoete stroop,
Hier over heen een laagje mosterdpoeder strooien en dit weer bedekken met bruine basterdsuiker. Glazeersel wat aankloppen.
Oven voorverwarmen op 175 grdC en in een ovenschaal de ham braden, tot het glazeersel bruin is en 'bubbelt" dit duurt 30-40 min.
Goed in de gaten houden, het mag niet verbranden.
Samen opdienen samen met de jus..

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Dit heb ik op TV gezien bij Nigella Lawson, en is een origineel Zuid Amerikaans recept.
Ik ben uitgegaan van een beenham van 750 gr.
Heb resultaat was erg geslaagd en smakelijk.
Heb de helft in dunne plakjes gesneden en ingevroren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Ben benieuwd, als het niet goed is kun je de kosten op mij verhalen.
Wel een stukje overhouden svp. mvgrt Hans de vos:):)
Nicole

Nicole zegt:
Ik hen op internet gezocht voor een goede marinade, en kwam dit, toch best wel, spannende recept tegen. Ik ga het vanavond voor de mannen hier thuis maken, en ben benieuwd!!:):)
hns

hns zegt:
In dit geval is de suiker niet zo erg, meer voor de kleur.
het zoete zit toch al in de cola en in de zoete stroop.
Ik heb er een geweldige ervaring mee. grt :):)
paulus

paulus zegt:
Vind 't idee goed.Maar wel erg zoet.Zou zelf de suiker weg laten.Hammen zijn trouwens te verkrijgen bij een horeca groothandel.Vraag aan de kok van je restaurant waar je altijd komt om er eentje mee te nemen als je zelf geen kaart hebt . zal 't recept vast en zeker proberen.:D:D
hns

hns zegt:
Leuk idee, fricandeau is wel veel sneller gaar. Misschien heeft de slager nog een advies.Hans:)
hns

hns zegt:
Ik weet het niet, af en toe is ze smiddags te zien op RTL 4, na de herhaling van Wie is de chef.
Als je het recept bereid heb wil ik het graag weten en hoe je man het vond. gr :):)Hans
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Hans, leuk grapje = begrepen. Ik wil dit trouwens wel eens proberen met fricandeau bedenk ik net. Ik kijk eigenlijk nooit naar Nigella, moet ik toch maar eens doen, is dat altijd op België ?
Groetjes Gerda
:):p
hns

hns zegt:
We moeten het inderdaad uitproberen, in Cola zitten vrij veel zuren, dat zul je ook wel proeven en zal het garen wel versnellen denk ik.
Ik heb eens een keer kalkoen (een hele oude) met chocola en hete pepers bereid. Russchisch recept, erg lekker, smaken komen samen. grt Hans:):)
hns

hns zegt:
Als je een ham vraagt aan een stuk, om zelf te bereiden, zal de slager mogelijk hamschijf nemen (poot.) Is een mooi stuk vlees met een bot erin.
Smoren afhankelijk vd de grootte, kan wel eens meer dan 45 min zijn, uitlopend tot ruim 2 uur. grten Hans:):)
Yvonne

Yvonne zegt:
Ja ben ook wel benieuwd. Krijg je nu uiteindelijk ook echt een cola smaak ? :?
Ik ben echt zeer benieuwd naar de ervaringen van de anderen...
Groetjes Yvonne
Dorry

Dorry zegt:
Weet iemand om wat voor soort varkensvlees het gaat. ik moet het vragen bij de slager om dit recept te bereiden?
Gr, Dorry
hns

hns zegt:
Hi Gerda
Het is in ieder geval zonder ananas (grapje)
grt en dank Hans:)
hns

hns zegt:
Ik heb dit al eerder bij Nigella gezien.
Bijv als ze een kalkoen gaart, kookt ze hem eerst met allerlei kruiden (rozemarijn, tijm, laurier, peper etc) gaar in water. Gaat hem dan pas vullen en bereidt hem in de oven.
(minder droog)
Ook eend wordt soms zo bereid, hoewel die minder droog is.
slaatje

slaatje zegt:
Nou ben ik benieuwd naar de reacties en wie gaat het maken en deel met zijn/haar ervaring. :p:D