KookJij

Recept voor Beef Stroganoff

Een heerlijk beef stroganoff recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Beef Stroganoff.

Snipper 2 uien, 2 rode paprika's en 6 teentjes knoflook. Gaarsmoren in een flinke klont boter niet bruin laten worden! Dan twee flinke fijngesneden tomaten, 2 eetlepels paprikapoeder, flinke scheut kethup en 3 eetlepels kappertjes toevoegen en op smaak maken met een scheut wodka. Als laatste de saus afmaken met een scheut kookroom of koffiemelk. Op smaak maken met peper en zout. Bak 500 gram rosbeef (aan één stuk) rondom dicht en snijd het in plakken/repen. Leg de rosbeef in de voorverwarmde ovenschaal en schep de stroganoffsaus eroverheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sylviadew

sylviadew zegt:
Rosbief hoort rauw te zijn, anders is het niet te eten ;)
Dicky

Dicky zegt:
:( Dit recept heeft weinig te maken met Beef Stroganoff - een Russisch gerecht dat bestaat hoofdzakelijk uit Runderhaas, uien, champignons en zure room.

Dit heeft meer weg van een Hongaarse Goulash.
sylviadew

sylviadew zegt:
Ja, ik heb dat wel gedaan, "rauwe" rosbief plakjes zijn ook heerlijk op brood! :p
Maris

Maris zegt:
Dus de rosbief is dan van binnen rauw of gaart deze nog in de saus na?
Roel

Roel zegt:
Ik heb dit gerecht zojuist voor mijn vriendin gemaakt en het was heerlijk! Bedankt!
sylviadew

sylviadew zegt:
Fijn dat er ook serveer suggesties bij staan. Top!
Het smaakt heerlijk!:)
lill

lill zegt:
rosbeef of biefstuk
Lidia

Lidia zegt:
500 gram rosbeef, maar je kunt ook kogelbiefstuk nemen.
Lidia

Lidia zegt:
Ik zie dat ik het bij de ingrediënten ben vergeten...
500 gram rosbeef maar je kunt ook goed kogelbiefstuk nemen...
Staat wel bij de bereiding gelukkig.
Smakelijk.
bep

bep zegt:
wat voor vlees moet ik hier voor gebruiken?