KookJij

Baumküche

Een heerlijk baumküche recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: ad janssen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Baumküche te bereiden

1. In een kom of schaal de boter glad roeren en vermengen met de eieren (inclusief hun eierdooiers maar dus niet met de eveneens vermelde eierdooiers uit de ingrediëntenlijst). Doe er dan drievijfde van de bloem bij en roer het langzaam door, zodat er geen klonten in blijven zitten.
2. Meng vervolgens in een aparte kom de eierdooiers langzaam door de amandelspijs, zodat er geen klonten ontstaan. Voeg dan de eenvierde deel van de suiker, de citroenrasp en de kardemom toe. Laat het daarna langzaam opdraaien.
3. Klop in een aparte kom de eiwit op met vijfachtste van de suiker. Schep dit vervolgens bij de eerste kom er doorheen. Spatel er tot slot de overige bloem en kardemom naar smaak doorheen.
4. Dan om een spit van de grill een touwtje draaien in een spiraal. De grill op de hoogste stand zetten. Het mengsel voorzichtig op de draaiende spit gieten. Deze vervolgens afstrijken en bruin laten worden. Dit herhalen tot een gebakken rol van 15 centimeter doorsnee is ontstaan. Deze kan eventueel na iedere aangebrachte laag voorzien worden van een kammotief. Nadat de rol van 15 centimeter doorsnee is ontstaan, deze abrikoteren met een mengsel van abrikozenpulp en de rest van de suiker. Dit mengsel in laten koken en dan op de stam smeren.
5. Daarna de rol transparant glaceren. Dat doet u met de fondant en de poedersuiker. Breng de fondant op 37 graden Celsius, doe vervolgens de poedersuiker erbij en eventueel wat lauw water om te verdunnen.
6. De stam kan nu nog een keer in de oven en daarna kan het feest beginnen. Serveer de Baumkuche in plakken gesneden.
TIPS
- Lekker met wat slagroom of vanillesaus.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst