KookJij

Recept voor Barbietaart 2

Een heerlijk barbietaart 2 recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Je bakt de tulband's het beste 1 dag van te voren. Je hebt een barbie genomen die met haar benen in de taart past en qua grootte er niet boven uit steekt. Je kunt de taarten vullen met botercréme en/of een laagje jam. Plaats ze zo netjes mogelijk weer opelkaar en smeert de hele taart in met botercréme. Als alles erop zit, maak dan je paletmes heet onder de kraan, afdrogen en met het hete mes de boter goed vlak maken. Aan de bovenkant blijft het gat zichtbaar. Vervolgens rol je de gekleurde marsepein of fondant uit op een met poedersuiker of maïzena bestrooit werkvlak. Rol het zo gelijkmatig mogelijk uit. Rol het niet te dun, dan scheurt het bij het eroverheen leggen. Ook moet je tijdens het uitrollen steeds je plak draaien, zodat het niet aan je werkvlak blijft plakken. Strooi rustig wat extrapoedersuiker als dat wel het geval is. Daarna til je de marsepein op de taart, laat het dan rustig hangen. Indien je een strakke jurk wilt, moet je het op dat moment meteen zo vormen dat je de jurk strak krijgt. Hierna ga je voorzichtig plooien vormen in de rok. Maak zoveel mogelijk gebruik van de plooien die er in zitten en maak ze niet te dun door de 2 lagen marsepein tegen elkaar te drukken. Vorm her en der nog een extra plooi zodat het echt een rok wordt. hierna snijd je de onderrand eraf. Handig is hierbij een keukenschaar te gebruiken. Als je hem goed vindt, druk je voorzichtig boven in het gat open waar straks de pop in komt. Nu pak je de pop en rolt een stukje marsepein uit voor de kleding. Je hoeft alleen het deel tot net onder haar middel te bekleden. Kijk zelf even hoe je haar aan wilt kleden. Dan steek je voorzichtig de barbie in de taart, waarbij je oppast dat de marsepein van het lijfje niet door de taart omhoog wordt gedrukt. Hierna kun je om het lijfje heen nog wat accentjes aanbrengen. Door het gat groter of kleiner te maken komt hij ruimer of krapper om het lijfje. Dan maak je de ondertaart:
Vul de taart naar behoefte, en zorg dat hij goed vlak is na het vullen. Maak je werkvlak daarna goed schoon en zorg dat de taart op karton of een onderplatae ligt. Maak ook de randen goed schoon daarvan. Leg om de taart hee repen bakpapier,zodat je karton of plateau niet onder de jam komt. Vervolgens smeer je de ondertaart in met hete abrikozengelei. Dit gaat warm het beste. Vervolgens rol je een stuk marsepein uit, over de taart heen leggen en deze strak om de taart drukken met je handen. Daarna de randen afsnijden met een scherp mes. Hierna meet je de hoogte van de taart op, snij 3 stokjes op maat, zodat ze net aan de oppervlakte van de taart zitten als je ze erin steekt. Als je dit niet doet zakt je barbie door de ondertaart heen. Zet nu de barbie op de ondertaart. Zet de barbie eerst op een stuk karton dat net onder de taart past. Het beste gebruik je hiervoor vetvrij karton of karton bekleed met bakpapier. Dit karton wordt ondersteund door de 3 stokjes. Versier de barbie naar behoefte, versier eventueel ook de ondertaart daar kun je dus ook de naam en leeftijd van de jarige opzetten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rijk

Rijk zegt:
Prachtig die taart, maar waar jan ik die barbie kopen.
Victoria

Victoria zegt:
Ik zal het eens proberen maar niet onmiddelijk!!!;)
tanja

tanja zegt:
Ik had een vraagje.

Hoe kom ik aan marsepein?
naomi

naomi zegt:
ik ga het uitproberen wish me good luck
aisha

aisha zegt:
:p ik heb dit recept gemaakt en lekker gegeten:p:D:)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Chapeau Marijke!!!Hoe krijg je het voor elkaar om zó vaak allerlei recepten op de site te krijgen???
Heb je zo allemaal uitgeprobeerd?? Als dat zo is,dan ben je een kanjer!!
Groetjes.Barbara
:o