KookJij

Bananenroomijs met ananas

Een heerlijk bananenroomijs met ananas recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: www.fairfood.org
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bananenroomijs met ananas te bereiden

Wil je dit recept zo duurzaam mogelijk bereiden? Kies dan voor duurzame ingredienten! Ga naar www.fairfood.org.

Pureer de bananen met suiker en citroensap en rasp in een keukenmachine of blender. Voeg er eventueel wat amaretto aan toe.
Klop slagroom half op zodat hij stijf is maar nog wel van de garde valt. Roer de slagroom er langzaam door.

Schep het mengsel over in een diepvriesbestendige bak en laat het opstijven in de diepvries totdat het een stevige massa vormt. Dit duurt circa 6 uur. Klop er regelmatig met een vork door om de zich ontwikkelende ijskristalen te breken.

Laat het roomijs voor het serveren langzaam op kamertemperatuur komen.

Smelt wat boter in een koekenpan. Bestrooi de ananasringen met rietsuiker en bak ze aan de beide kanten lichtbruin. Blus af met sinaasappelsap.

Maak het bord op: leg drie ananasringen op het bod te samen met een bolletje ijs. De overgebleven saus waarin de ananas is aangebakken, schenk je hierover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anja

Anja zegt:
Het klinkt heerlijk en ik ga het ook vast een keertje maken.
Maar ..... waarom Van Gilse rietsuiker en Dole ananas?? Fair Trade heeft zowel rietsuiker als ananas in het assortiment. Als je dan toch een duurzaam recept wilt maken is het pas echt eerlijk als je ook alle ingrediënten zoveel mogelijk fair koopt.
alberdine

alberdine zegt:
vast erg lekker. Ik heb zelfs een ijsrecept met tofu en chocolade. mmmm;)
Nicolette

Nicolette zegt:
Ja Cindy, je hebt gelijk. Sojamelk is van zichzelf al wat zoeter en dan nog zo'n hoeveelheid suiker.... Je kunt beter beetje bij beetje de suiker toevoegen en steeds tussendoor even proeven. Het is overigens wel zo dat door het bevriezen de massa iets minder zoet smaakt. Leuk he, een ijsmachine! Ik heb er ook een en gebruik hem 's zomer geregeld.
Veel plezier met ijsmaken:) Groetjes, Nicolette
cindy

cindy zegt:
Nicolette,ik heb gisteren het ijs gemaakt.
het is wel erg zoet.
Ik had al 25 gr.minder suiker gedaan,maar toch overheerst de suiker de smaak van de banaan.
Ik ga hem nog eens maken maar dan met de helft van de suiker.
Misschien is hij dan beter.
Gr. Cindy;)
Cindy

Cindy zegt:
Bedankt Nicolette.
Ik ga het proberen maken.
Ik heb namelijk speciaal voor mijn zoon vorig jaar een ijsmachine gekocht.
Gr. Cindy;)
Nicolette

Nicolette zegt:
Ja, Cindy, dat kan. Dat kun je doen in alle ijsrecepten met room, dat maakt het misschien in de toekomst iets gemakkelijker om ijs te maken:)
cindy

cindy zegt:
kan ik de room ook vervangen door sojaroom?
mijn zoon mag geen lactose hebben
:(,vandaar.
gr. cindy