KookJij

Bamiesoep met pindasaus

Deze bamiesoep is wel iets speciaals en niet zomaar het eerste het beste noedelsoepje. Dat komt door de verrassende toevoeging van de pindasaus. Nu denk je misschien; Huh pindasaus in de soep Kan dat? Maar je moet het gewoon een keer uitproberen om erachter te komen hoe lekker het is.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bamiesoep met pindasaus te bereiden

  1. Olie in de pan, knoflook met peper fruiten.
  2. Heet water erbij, bouillonblokken en de gemaakte soepballetjes erin (even laten garen).
  3. Paprika, prei en uien erbij.
  4. Na een kwartiertje de mie nestjes erbij en de champignons, daarna de taugé.
  5. Maak intussen de pindasaus (heet water, pindakaas, ketjab en sambal op smaak)
  6. Als laatste gaat de pindasaus erbij.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer met een beetje lente ui.
Als je van maaltijdsoep houdt kun je meer mie toevoegen.
De soep kun je mild of pittig maken door meer of minder sambal in de pindasaus te gebruiken.
Als je het lastig vind om pindasaus te maken kun je ook een kant-en-klare gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst