KookJij

Bami Goreng (gebakken mie)

Een heerlijk bami goreng (gebakken mie) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Kookstudio Assen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bami Goreng (gebakken mie) te bereiden

Een pan met ruim water aan de kook brengen. De mie toevoegen en ca 5 minuten laten koken. Regelmatig roeren. De beetgare mie afgieten en met koud water spoelen.
De ui en knoflook aanfruiten in de olie, samen met de preiringen, bladselderij, specerijen en 1⁄2 kippenbouillonblokje.
Ketjap manis en oestersaus toevoegen en op het laatst de mie meebakken, eventueel op smaak brengen met peper en zout, of wat ketjap manis.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Ik heb dit gemaakt en gegeten bij een Indonesische kookworkshop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst