KookJij

Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

Ik schreef al eens eerder, dat varkensvlees van Duroc d 'Olives milieu en diervriendelijk geproduceerd wordt. De dieren worden gevoed met uitsluitend zuivere , natuurlijke granen van eigen productie en hoogwaardige olijfolie als vetbron. Smaakvol varkensvlees alleen geleverd aan slagers. En dát proef je. Enkele keren per jaar ligt er een receptenboekje klaar om thuis mee aan de slag te gaan. Dit boekje handelt alleen over BURGERS. Leuk om er verschillende zo af en toe eens te proberen. Zeker met de erbij gekregen hamburgerpers.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Speciaal tijdschrift van de Keurslager. Eigen teksten foto.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bacon-Burger....met cheddar en een eitje. te bereiden

  1. Maak ( met een hamburger pers) of vorm 2 hamburgers met de hand en gril ze in de oven of grillpan 3 minuten per kant en bak ze dan in 6 minuten af in een oven van 180 graden.
  2. Smeer de binnenkanten van de broodjes dun in met olie en leg ze bij de hamburgers om een krokantje te krijgen.
  3. Gril ook het spek even.
  4. Bak de eieren en breng ze met peper en zout op smaak.
  5. Bouw nu de burger op met op de bodem van het broodje wat salade, daarop de burger, de cheddar, het spek, opnieuw weer wat salade , dan het ei en de bovenkant van het broodje.
  6. Zet het geheel nog 1 minuutje in de oven om de kaas wat te laten smelten.
  7. Leg voor het serveren de plakjes augurk erbij.
  8. Prik eventueel in de dooier , zodat het eigeel als een soort saus over de burger druipt.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Best nog een verantwoorde maaltijd met een zelf gemaakte tomatensoep
met ui en wortel en uiteraard veel tomaten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst