KookJij

Aubergine Salade met Tomatensaus

Een heerlijk aubergine salade met tomatensaus recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergine Salade met Tomatensaus te bereiden

1).Breng een laagje water in de wok aan het koken en zet daar een stoommandje boven met de klein gesneden aubergines en de gehalveerde knoflook. Laat dat met een deksel er op in ongeveer 30 minuten gaar stomen.
2).Wanneer de aubergines gaar zijn, in een zeef laten uitlekken met de knoflook om het te veel aan vocht kwijt te raken.
3).Dan de aubergines met de knoflook prakken met een vork, zodanig, dat er nog enige structuur blijft bestaan. Zet dat even weg.
4).In een grote pan met dikke bodem de olijfolie verhitten en daarin de sjalotten aanfruiten tot ze zacht zijn.
5).Voeg daar aan toe de droge kruiden en laat die even meefruiten.
6).Dan gaan de tomaten er in met het sap en de klein gesneden korianderblaadjes plus de sambal. Dit geheel moet een tijdje pruttelen tot een dikke saus is ontstaan.
7).Vervolgens gaat de geprakte aubergine met knoflook in de tomatensaus en wordt daar goed door heen geroerd met de citroen en de peper plus zout.
8).Laat dit geheel ook nog even indikken en laat het daarna afkoelen. Het is dan gereed om geserveerd te worden

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Het past eigenlijk overal bij en het kan niet alleen licht gekoeld worden opgediend, maar ook op kamertemperatuur of zelfs verwarmd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst