KookJij

Aubergine met kokosmelk (oven) uit de Cariben

Een heerlijk aubergine met kokosmelk (oven) uit de cariben recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Curaçao
Keuken: Caraibische
Bron: Culinaria De Cariben
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergine met kokosmelk (oven) uit de Cariben te bereiden

Oven op 160 a 170 gr. C
De aubergines schillen en in plakken van ong. 0,5 cm snijden.
De uien fijnhakken.
De ovenschaal met behulp van het keukenkwastje invetten met de boter. Verdeel dan de helft van de aubergineplakken over de bodem van de ovenschaal en verdeel hierover de helft van de uistukjes.
Herhaal dit met de rest van de aubergine en ui.
Strooi hierover de Spaanse peperstukjes en zout en peper naar smaak.
Giet de kokosmelk over het geheel en dek de schaal goed af met alufolie.
Schuif de schaal in de oven voor ong. 45 minuten.
Verwijder nu de folie en laat het gerecht in 5 a 10 minuten een bruin korstje krijgen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Klik op de foto om te vergroten.
Best apart dit gerecht. Zelf vond ik de hoeveelheid kokosmelk teveel, maar dat kun je natuurlijk zelf bepalen.
In plaats van een pepertje, heb ik wat sweet chilisaus door de kokosmelk geroerd. Hou je niet van pikant, dit gewoon weglaten. Ik heb ook stukjes paprika en fijngesneden knoflook er overheen gestrooid.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Mmm, lijkt me ook heerlijk als tapas gerechtje, met geroosterd stokbrood:D;)
derbyke

derbyke zegt:
Speciaal gerechtje ;-)