KookJij

Aspergesoep met roomkaas, ham en ei (glutenvrij)

Deze soep lijkt een beetje op mijn Romige-aspergesoep-met-ei-ham maar omdat ik naar een glutenvrije versie zocht heb ik in plaats van de soep te binden met bloem een bakje roomkaas toegevoegd. De soep is dus net zo romig als de 'normale' maar niet zo dik omdat ze niet gebonden is. De smaak was voortreffelijk en doet zeker niet onder voor de 'normale' versie. Neem wel de moeite om van te voren de schillen te koken want door het nat hiervan te gebruiken wordt je soep veel lekkerder.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergesoep met roomkaas, ham en ei (glutenvrij) te bereiden

  1.  Schil de asperges snij de kontjes eraf en snij ze in stukjes van ongeveer 1- 2 cm. Zet de asperges opzij in koud water en kook de schillen met een paar stukjes foelie ongeveer 10 tot 15 minuten.
  2. Giet de afgekoelde schillen met vocht door een kaasdoek (of schone theedoek) en van het vocht op.
  3. Smelt een klont roomboter in een soeppan en als de boter bruist (niet bruin) voeg je er de aspergestukjes aan toe.
  4. Bak ze omscheppend ongeveer 10 minuutjes en voeg er het kooknat van de schillen aan toe.
  5. Breng het geheel aan de kook en voeg er de bouillonblokken aan toe.
  6. Doe dan de roomkaas erbij en roer het geheel even goed door met een garde zodat eventuele klontjes verdwijnen. (Je kunt ook van te voren de roomkaas opkloppen met een beetje bouillon en dan toevoegen aan het geheel)
  7. Laat het geheel nog ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken (totdat de asperges gaar zijn) en voeg dan de hamblokjes en de fijngeknipte bieslook toe.
  8. Doe er vlak voor het serveren de in blokjes gesneden ei doorheen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

TIP: Deze soep is ook erg geschikt voor mensen die het lastig vinden om een roux te maken.

Je kunt in plaats van hamblokjes ook garnalen of reepjes zalm gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst