Dit recept ontstond na het maken van de aspergetaart met blauwaderkaas, die elders op deze site staat. Ik ben altijd gek van restjes. Niet om ze als laffe opgewarmde kliekjes op tafel te zetten, maar om er iets heel nieuws van te maken. Zo ontstond dit soeprecept. 
Ik heb het diezelfde avond gemaakt, snel afgekoeld (bij langzame afkoeling kan soep zuur worden) en de volgende dag opgewarmd en geserveerd met zelfgemaakte broodcroutons. Heerlijk.
Koud was de soep ook heel lekker, maar door de kaas blijft er bij koude soep een laagje aan de lepel plakken en dat voelt niet prettig in de mond.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Aspergesoep met blauwe kaas
						PT10M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aspergesoep met blauwe kaas
Een heerlijk aspergesoep met blauwe kaas recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Manjo van Boxtel
								
																
									Bereidingstijd:
									 10 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Zuivel
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Onbekend
								
																																
									Bron:
									zelf bedacht
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aspergesoep met blauwe kaas te bereiden
  Aspergekookvocht verwarmen, bouillontabletten en lente-ui toevoegen en even aan de kook brengen tot bouillontabletten zijn opgelost. 
Crème fraîche losroeren met de wijn.
Als de bouillontabletten zijn opgelost, zet je het vuur laag. Voeg de kaasblokjes toe en blijf roeren tot deze zijn opgelost. Voeg nu de room, de peper en de gare aspergestukjes toe. Roer de soep voorzichtig door en verwarm deze, maar laat hem niet meer koken.
Breek het ei boven een kommetje, roer het los en voeg al roerend een soeplepel hete soep toe.
Roer het ei door de soep totdat deze een beetje gebonden is. LAAT DE SOEP NIET MEER KOKEN.
Héérlijk soepje.
										Crème fraîche losroeren met de wijn.
Als de bouillontabletten zijn opgelost, zet je het vuur laag. Voeg de kaasblokjes toe en blijf roeren tot deze zijn opgelost. Voeg nu de room, de peper en de gare aspergestukjes toe. Roer de soep voorzichtig door en verwarm deze, maar laat hem niet meer koken.
Breek het ei boven een kommetje, roer het los en voeg al roerend een soeplepel hete soep toe.
Roer het ei door de soep totdat deze een beetje gebonden is. LAAT DE SOEP NIET MEER KOKEN.
Héérlijk soepje.
 
                    


 
					
funlobo zegt: