KookJij

Asperges op crostini met ricotta en doperwten

Een heerlijk asperges op crostini met ricotta en doperwten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 8 min
Personen: 40 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges op crostini met ricotta en doperwten te bereiden

Asperges schoonmaken en in water met beetje zout en suiker in ca. 20 min. gaarkoken. Asperges met schuimspaan uit pan nemen en laten afkoelen.

Bereiden
Ovengrill voorverwarmen. In steelpan sjalotten in 1 el olie 5 min. zachtjes bakken. Erwten toevoegen en afgedekt nog 5-10 min. bakken, tot erwten gaar zijn. Eventueel wat water toevoegen. Citroen schoonboenen en schil raspen (vrucht wordt verder niet gebruikt). In keukenmachine ricotta, muntblaadjes, 1 el olie en citroenrasp kort mengen (met pulseknop). Erwten toevoegen en tot grove massa pureren. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. Van brood 8 plakjes snijden. Sneetjes aan beide kanten met 2 el olie besprenkelen, op bakplaat leggen en onder ovengrill in 2-3 min. lichtbruin roosteren; halverwege omkeren. Geroosterd brood (=crostini) besmeren met lauwwarm ricotta-erwtmengsel. Asperges erover verdelen en nog wat olie erover druppelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst