KookJij

Asperges met Rivierkreeftenstaartjes

Dit recept komt oorspronkelijk van Sergio Herman en wordt dan met langoustines (staartjes) bereid. Dit recept, aangepast door Alice Eddes (uit Arts en Auto dd mei 2015) gebruikt dus geen langoustines maar de staartjes van rivierkreeftjes. Dat is goedkoper en ietsje eenvoudiger te maken. Je zou ook half grote garnalen kunnen gebruiken. OPMERKING:Door de asperges te garen in water met veel roomboter voeg je behoorlijk wat smaak toe aan de asperges.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Arts en Auto dd mei 2015 (Recept Sergio Herman, aangepast door Alice Eddes)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges met Rivierkreeftenstaartjes te bereiden

  1. De asperges dubbel geschild en ontdaan van de onderste 2 cm in een pannetje leggen, net onder water met de roomboter. Breng aan de kook. Laat 5 - 10 minuten koken en afkoelen in zijn eigen vocht.
  2. De rivierkreeftenstaartjes (of langoustinestaartjes of garnalen) bakken in een flinke scheut olijfolie met ietsje roomboter met de citroentijm peper en ietsje zeezout. Dan warm apart zetten uit de pan in een voorverwarmde kom onder de alu-folie.
  3. De bakpan blussen met het boter-water-mengsel van de asperges.
  4. Bakjus uit de pan en aspergevocht GOED mengen en vervolgens de fijngesneden bieslook en de blokjes tomaat toevoegen.
  5. Voorverwarmde bodjes opmaken: Verdeel de in de lengte doorgesneden asperges over de bordjes, strooi daarover uit de rivierkreeftenstaartjes  (of langoustinestaartjes of garnalen) en lepel daar over de saus. Versier met sliertjes lente-ui.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een mooie witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mitzi  Baer

Mitzi Baer zegt:
Dit recept heb ik inderdaad al gezien in het blad en uitgeknipt. Fijn dat het nu hier te vinden is! Dank!
Mitzi Bär