KookJij

Asperges met miso beurre blanc kabeljauw en tuinerwtjes

Een gerecht zó lekker, dat je niet alleen je vingers, maar óók je bord graag wil aflikken. Samen alleen thuis??? Gewoon doen ! Spaart nog afwas ook : )
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges met miso beurre blanc kabeljauw en tuinerwtjes te bereiden

  1. Leg de asperges in een grote pan. Breng het water aan de kook en kook 5 minuten met het deksel op de pan.
  2. Zet het vuur uit en laat nog 10-15 minuten( afhankelijk van de dikte ) staan. Prik in een middenstuk om de gaarheid te testen
  3. Maak ondertussen de miso beurre blanc.
  4. Voeg de wijn, mirin, sjalot ringetjes en de miso toe aan een kleine steelpan.
  5. Breng dit geheel met een garde aan de kook en laat tot 1/3 ( circa 5 minuten) op een zacht vuurtje inkoken.
  6. Zeef de saus en  even alles flink door de zeef drukken. Doe de saus terug in de pan en voeg een klontje boter toe. Laat de boter op een zacht vuurtje smelten. Voeg steeds één voor één de klontjes boter toe.
  7. Als alle boter op is heb je een mooie gebonden saus. Proef en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. PAS OP Miso is al zoutig !
  8. Haal kabeljauw door  de  melk  dan  door de bloem.Bestrooi met peper en zout.
  9. Smelt wat roomboter en bak de kabeljauw lichtbruin en gaar.
  10. Kook ondertussen de erwtjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  11. Verdeel de asperges over 2 voorverwarmde borden en giet er de miso beurre banc over heen. Leg er de kabeljauw bovenop en de erwtjes ernaast.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Ik had wat moeite met het bepalen van de keuken .
Miso is een Japanse pasta en asperges zijn Oer Hollands . Een Fusion gerecht zou ik dit willen noemen.


Miso zo denkt u, dat is toch Japans? Klopt, maar van origine komt deze gefermenteerde krachtpatser van rijst en sojabonen uit China en werd zo'n 1300 jaar geleden door een Boedhistische priester geïntroduceerd in de Japanse keuken waar miso inmiddels een van de pijlers is waar deze keuken op rust. Miso is te koop in de toko, maar ook goed geoutilleerde supermakten hebben het zeker in hun assortiment.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst