KookJij

Aspergekroket

Een heerlijk aspergekroket recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan Dirkx
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergekroket te bereiden

Bereiding ragoût: Laat de boter smelten en uitbruisen zonder te kleuren.Laat wat kerriepoeder even fruiten en voeg (van het vuur) de bloem in een keer toe. Roer met een spatel de bloem door de boter en gaar dit op laag vuur. (De roux is gaar als deze loslaat van de bodem en wat 'zanderig' aanvoelt. Laat de roux afkoelen.
Breng de bouillon aan de kook. Snijd ondertussen de asperges in stukjes van een halve cm. Giet 1/3 van de hete bouillon bij de koude roux. Roer het geheel glad en voeg de overige bouillon toe in 2 of 3 delen en roer de massa glad. Breng de 'salpicon' aan de kook tot deze borrelt en haal de pan van het vuur. Breng de salpicon hoog op smaak, vooral de kerrie en gember moet aanwezig zijn(!) en voeg asperges en gehakte peterselie en dragon toe. Smeer de salpicon uit op een plaat en besmeer deze met boter.
Laat de salpicon afkoelen en verwerk deze tot kroketten, bitterballen of ragoût-broodjes.De kroketjes minimaal 2 uur laten opstijven in de koelkast voor gebruik.
Bereidingswijze
Verhit een frituurpan op 170° C. Bak de kroketjes mooi bruin, laat ze even op keukenpapier uitlekken en serveer met peterselie of op een mooi bordje met aspergegarnituurtje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

teun

teun zegt:
klinkt lekker