KookJij

Asperge-ijs met gegrilde amandelen en tomatenconfi

Een heerlijk asperge-ijs met gegrilde amandelen en tomatenconfi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperge-ijs met gegrilde amandelen en tomatenconfi te bereiden

Kook de melk met de slagroom en de suiker.
Sla de eidooiers met een mixer schuimig.
Voeg de aspergecoulis bij de melk-roommassa en sla vervolgens de melk-roommassa koud bij de eidooiers.
Laat de compositie bij voorkeur een dag in de koelkast rusten alvorens hem in het bekken van de sorbetière te gieten, waarin hij tot een smeuïg ijs wordt gedraaid.
Los voor de tomatenconfiture de suiker in het water op.
Voeg de tomaten, de Worcestershiresauce en het vanillestokje toe en laat dit alles op laag vuur 1 uur konfijten.
Wrijf daarna de gehele massa door een puntzeef en voeg tenslotte het basilicum en de roze pepers toe.
Presentatie: Maak een spiegel van de tomatenconfiture en leg hierop drie quenelles asperge-ijs.
Strooi de gebruineerde amandel hierover en garneer met een mooi kroontje basilicum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jepeni

jepeni zegt:
hoe kom je er op:?