KookJij

Ardeens gebraad met een apart sausje

Een heerlijk ardeens gebraad met een apart sausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ardeens gebraad met een apart sausje te bereiden

Bak het vlees in boter aan alle kanten mooi krokant aan.
Witloof en ajuin flinterdun snijden.
De augurken grof snijden.
Voeg deze bij het vlees en de zilveruitjes en een flinke scheut balsamicoazijn.
Bij dit gerecht worden geen kruiden verwerkt; het vlees is licht gerookt en geeft voldoende smaak af.
Laat dit geheel op een zacht vuurtje pruttelen ± 45 min.
Snijd het vlees in schijven serveer de saus erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je wel Gea, een receptje van enkele jaren geleden dat wil zeggen nog maar eens klaar maken :-)
Gea

Gea zegt:
Oh..... Hildeke!!! Wat lekker!
Fijn dat dit recept weer even onder de aandacht is gebracht!!!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
In de Lidl kan je ze ook soms verkrijgen en anders toch maar die 10 km rijden. Het vlees is super lekker en mals groetjes Hilde ;-)
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Hilde ik woon 10 km van
België, dus maar eens 'n keer rijden. Gr. Els
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Els helemaal niet dom, het is een varkensrug ontvet, zonder buikketting, gezouten en gerookt. Hier in Belgie kan je het bij elke slager verkrijgen of in grootwarenhuizen. hopelijk heb ik je verder kunnen helpen, groetjes Hilde
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Hallo, misschien erg dom maar wat is ardeens gebraad en waar haal ik dat. Lijkt me een lekker recept, dus bij m'n favo gezet en ga het eens maken. Gr. Els
Anna

Anna zegt:
Dat is vreemd. Ben je wel eerst ingelogd? Dan zou het moeten lukken om dmv. op het "printicoontje" te klikken, in de balk bij het recept.
Succes!
Groetjes,
Anna
KookJij.
cisvermeire01

cisvermeire01 zegt:
Volgens mij heel goed recept, kan het echter niet afgedrukt krijgen:)