KookJij

Appelstamppot met chorizo

Een heerlijk appelstamppot met chorizo recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelstamppot met chorizo te bereiden

Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
Snijd de klokhuizen uit de appels en daarna in dunne partjes.
Kook de appelpartjes met 1,5 deciliter water 7 minuten en neem de pan van het vuur.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Schep de appelpartjes met het kookvocht, de mosterd, de chorizo en de bosui er door.
Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
Bereid de jus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Strooi de kaasblokjes over de stamppot en bestrooi met extra peper naar smaak.
Serveer met de jus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tania

Tania zegt:
Dit lijkt me lekker. Goed idee om chorizo te gebruiken.