KookJij

Appelquiche met venkel en parmezaan

Een heerlijk appelquiche met venkel en parmezaan recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Mini-proeven Appelen & peren
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelquiche met venkel en parmezaan te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de venkel en snij 'm in fijne plakjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Klop de eieren los met de room en meng er de parmezaan door.
2. Blancheer de venkel 3 minuten. Laat schrikken onder koud stromend water en dep droog. Fruit de venkel en de plakjes appel in een nootje boter. Zet opzij en laat afkoelen.
3. Bekleed een taartvorm van 24cm doorsnede met bakpapier. Leg het bladerdeeg in de vorm. Vouw het overhangende deeg tot een randje. Prik met een vork gaatjes in het deeg en dek af met bakpapier en bakknikkers. Zet 7 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakknikkers.
4. Vul de deegbodem met appelplakjes en venkel. Kruid naar smaak met zout en peper uit de molen. Giet het roommengsel erin. Zet 30 minuten in het midden van de op 200°C voorverwarmde oven. Verdeel in porties en serveer warm op verwarmde borden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst