Recept
« Terug naar recepten
					
						Appelflappen
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Appelflappen
Een heerlijk appelflappen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Speciale gelegenheden - Oud & Nieuw
- > Hapjes - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									310 kCal energie
4 Gram eiwit
13 Gram vet
44 Gram koolhydraten
								4 Gram eiwit
13 Gram vet
44 Gram koolhydraten
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Allerhande 12 2012
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Appelflappen te bereiden
 Verwarm de oven voor op 200 ºC. 
Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise).
Meng met de rozijnen, kaneel, 3 eetlepels suiker en spijs in een kom.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij.
Bestrijk de randen met de helft van het ei.
Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan.
Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker.
Bak in circa 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
									Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise).
Meng met de rozijnen, kaneel, 3 eetlepels suiker en spijs in een kom.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij.
Bestrijk de randen met de helft van het ei.
Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan.
Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker.
Bak in circa 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
 
                    




 
					