KookJij

Appel-speculaas-cake

Een heerlijk appel-speculaas-cake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel-speculaas-cake te bereiden

Mix de eieren met de suiker en roer er de gesmolten boter en de bloem door. Roer dan de speculaas door het deeg. Giet dit in een bakvorm. Verdeel de geschilde en in kwartjes gesneden appelen op het deeg (meng eventueel ook een deel onder het deeg). Bestrooi royaal met bruine suiker (eventueel wat klontjes boter) en de oven in. Die bruine suiker zal heerlijk smelten over de appeltjes en bij het afkoelen een krokant zoet korstje geven..

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

margreta

margreta zegt:
bakvormmaat : 30cm-11cm-7cm
inguh

inguh zegt:
Dit lijkt me heerlijk, ik ga het dit weekend proberen.:D
margreta

margreta zegt:
Best is voor dit recept een rechthoekige vorm van 30cm op 11cm zelf uitgebrobeerd !
gratienne

gratienne zegt:
Marijke mag ik u vragen welke maat van bakvorm je gebruikt?;)
Gratienne

Gratienne zegt:
Hallo Marijke,
welke bakvorm gebruik je en welke maat
robmar

robmar zegt:
Marijke

Welke maat bakvorm wordt best gebruikt, aub?

bobbeltje

bobbeltje zegt:
dat is gezellig dat je alleen recepten van kook jij hebt genomen. wij van het kook jij team horen dat graag. Veel succes met het organiseren van je feestje. Groetjes Marijke
FARAH

FARAH zegt:
ik ga het maken want ik zit een feest te organiseren en ik heb alleen recepten van deze website genomen ;)
betty crauwels

betty crauwels zegt:
dit ziet er heel lekker uit dit ga ik volgende week is maken als mijn zusters op bezoek komen :)