Recept
« Terug naar recepten
					
						Appel-perentaart met walnoten
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Appel-perentaart met walnoten
Een heerlijk appel-perentaart met walnoten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											14
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Engeland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									A.H.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Appel-perentaart met walnoten te bereiden
 * vet de taartvorm in.
* schil de appels en perenen verdeel deze in vieren
* besprenkel het fruit met citroensap
* hak de walnoten grof
* klop de boter met suiker en 2 eetlepels honing tot een romig mengsel
* klop een voor een de eieren erdoor en zorg dat het ei is opgenomen voordat een nieuw ei wordt toegevoegd
* spatel het zelfrijzend bakmeel er in delen door
* meng de helft van de walnoten door het beslag
schep het beslag in de vorm
* leg de appels en peren met ingesneden bovenkant met de bolle kant naar boven in een cirkel op het beslag
* strooi de rest van de noten erover
* verwarm de honing in een pannetjeen schenk dit over de vruchten
*bak de taart in het midden van de oven in ca 50 min op 160 graden gaar en goudbruin
 
									* schil de appels en perenen verdeel deze in vieren
* besprenkel het fruit met citroensap
* hak de walnoten grof
* klop de boter met suiker en 2 eetlepels honing tot een romig mengsel
* klop een voor een de eieren erdoor en zorg dat het ei is opgenomen voordat een nieuw ei wordt toegevoegd
* spatel het zelfrijzend bakmeel er in delen door
* meng de helft van de walnoten door het beslag
schep het beslag in de vorm
* leg de appels en peren met ingesneden bovenkant met de bolle kant naar boven in een cirkel op het beslag
* strooi de rest van de noten erover
* verwarm de honing in een pannetjeen schenk dit over de vruchten
*bak de taart in het midden van de oven in ca 50 min op 160 graden gaar en goudbruin
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									Jet zegt:
 
                    





 
					
r. Belderok zegt: