KookJij

Appel-perentaart met walnoten

Een heerlijk appel-perentaart met walnoten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel-perentaart met walnoten te bereiden

* vet de taartvorm in.

* schil de appels en perenen verdeel deze in vieren

* besprenkel het fruit met citroensap

* hak de walnoten grof

* klop de boter met suiker en 2 eetlepels honing tot een romig mengsel

* klop een voor een de eieren erdoor en zorg dat het ei is opgenomen voordat een nieuw ei wordt toegevoegd

* spatel het zelfrijzend bakmeel er in delen door

* meng de helft van de walnoten door het beslag

schep het beslag in de vorm

* leg de appels en peren met ingesneden bovenkant met de bolle kant naar boven in een cirkel op het beslag

* strooi de rest van de noten erover

* verwarm de honing in een pannetjeen schenk dit over de vruchten

*bak de taart in het midden van de oven in ca 50 min op 160 graden gaar en goudbruin


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

r. Belderok

r. Belderok zegt:
Ter info, lekker om te maken.
Jet

Jet zegt:
Precies goed zoals het is! Gemaakt met basterdsuiker, omdat je dan een mooier beslag krijgt vind ik. Echt een recept om nog een keer te maken!
Anouk

Anouk zegt:
Nou, ik denk dat ik hem ook ga maken:P
Rivka

Rivka zegt:
Ik heb hem volgens recept gemaakt en iedereen vond hem SUPPER! Echt heel lekker, de volgende keer doe ik er nog wat extra fruit in want mijn appeltjes en peertjes waren wat klein denk ik, maar iedereen vond hem lekker en ik ga hem nog eens maken voor op het schoolfeest!
Tiny Reijntjens

Tiny Reijntjens zegt:
Hoi Tiny,

Het recept dat Har heeft gebruikt. Hij heeft het wel aangepast:
De peren ook voor appels vervangen, oventemperatuur moet echt hoger op ± 180-185 graden en heel wat minder honing