KookJij

Recept voor Amuse van gebraden kipfilet en Bleu d'Auvergne

Een heerlijk amuse van gebraden kipfilet en bleu d'auvergne recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mijn variatie op een recept uit Verrassende Variaties met Kip
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

LEES EERST DE HELE BEREIDING; op de foto zie je amuseglaasjes en toastjes. Aan jou of je ze beide wilt maken of eentje. Ik geef de beschrijving van beide.
De perzik uit laten lekken. Je hebt maar één schijf nodig. Deze schijf in smallere schijven snijden.
De kaas fijnprakken met de cognac en de crème fraîche.
Indien nodig nog meer crème fraîche of cognac toevoegen, maar het mag niet te vochtig zijn.
De plakjes kip oprollen en 1 plak dan in ringetjes snijden, 2 plakjes in heel kleine stukjes en de andere 2 plakjes overdwars door midden.
TOAST: leg een bergje van het kaasmengsel op een toastje. Leg hierop wat kipfilet in ringetjes gesneden.
Leg hier bovenop een stukje perzik.
GLAASJE: De kipsnippers verdelen over de bodem van de glaasjes. Hierop wat van het kaasmengsel leggen.
Daarin steek je 1 of 2 perzikstukken en 1 of 2 opgerold stuk kipfilet.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

De glaasjes kun je van tevoren maken en koud wegzetten.
De toastjes worden zacht als je ze van tevoren maakt, maar eigenlijk is alles al klaar, je kunt dus vlak vóór het serveren alles op toastjes doen. (je kunt de toastjes ook weglaten en kaasmengsel en kip en perzik op een amuselepel leggen)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Graag gedaan, Hanneke.;)
Hanneke

Hanneke zegt:
Super! Ik had dit precies nodig voor een Franse gerechtendiner van onze klas! Bedankt.
fabita

fabita zegt:
Fijn Eva, alvast een prettige dag en smakelijk.:p
Eva

Eva zegt:
Wat een makkelijk recept en het komt zo goed uit voor mij, want zondag verras ik onze groep sint vierders met verschillende amuse's en deze komt er bij, dank je wel.