KookJij

Recept voor Albondiga's (gehaktballetjes in een pittige saus)

Een heerlijk albondiga's (gehaktballetjes in een pittige saus) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Maak het gehakt aan in een ruime kom met de eieren, paneermeel, knoflook, nootmuskaat, peper en zout. Vorm hiervan kleine balletjes en rol deze door de bloem. Verhit vervolgens de olie in een pan en bak hierin de ui en paprika totdat deze glazig zijn. Voeg daarna de gehaktballetjes toe en bak deze aan alle kanten goudbruin en gaar. Voeg vervolgens de tomaat, gezeefde tomaten, wijn en bouillon toe. Laat het geheel met de deksel op de pan in 20 minuten zachtjes smoren. Breng de saus indien nodig extra op smaak met peper en zout. Mocht de saus te scherp zijn, dan kunt u een beetje suiker toevoegen. Serveer de albondiga's in de saus en bestrooi het geheel met peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

djmagich

djmagich zegt:
Mensen die niet goed tegen (zeer) pittig kunnen, raad ik wel aan uit te kijken met de Madam Jeanette. Deze is erg pittig.
Kayleigh

Kayleigh zegt:
Hoi..ik ben er nu mee bezig..jalepeno zijn pepers..groen en lekker scherp..maar een beetje Madam Jeanette erdoor heen..wat je bij de lokale toko kan kopen is ook lekker ;-) Sorry arubaanse touch..:p
eva van den heuvel

eva van den heuvel zegt:
Lijkt mijn erg lekker maar wat is Jalepeno en waar kan je het kopen?
liske

liske zegt:
Volgens mijn (Spaanse) recept hoort er in het gehakt ook een scheutje sherry te zitten. Dan is het misschien lekkerder om i.p.v. de rode wijn sherry te gebruiken in de saus!