KookJij

Ajam setan (scherp gekruid)

Een heerlijk ajam setan (scherp gekruid) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept van E. de Vos 090412
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ajam setan (scherp gekruid) te bereiden

Wrijf de kip in met boemboe saté.
Snipper de uien en pers de knoflook uit.
Verhit de olie en bak de kip aan alle kanten in 6-8 minuten goudbruin. Neem de kip uit de pan.
Fruit de uien in de achtergebleven olie tot ze beginnen te kleuren. Schep de knoflook en de sambal erdoor.
Voeg direct daarna de laos en het kokende water of kippebouillon toe. Roer alles goed door en laat de kook er over komen.
Leg de stukken kip terug in de pan.
Laat alles nog 45 minuten zachtjes sudderen.
Keer de stukken kip enkele malen.
Leg dan de kip vast op een schaal en laat de saus intussen nog even flink doorkoken.
Voeg het citroen- limoensap toe en schenk de saus over de kip.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst