KookJij

Aardbeien en rabarber met een mousse van bitterkoe

Een heerlijk aardbeien en rabarber met een mousse van bitterkoe recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 15 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardbeien en rabarber met een mousse van bitterkoe te bereiden

De witte couverture in stukken breken en au bain marie smelten.
De vanille stokjes in de lengte opensnijden, het merg eruit schrapen en met de chocolade vermengen.
De gelatineblaadjes in koud water laten weken.
De eieren met de Tiramisu Likeur au bain marie cremig maken.
De goed uitgedrukte gelatineblaadjes toevoegen en deze laten oplossen.
Sla de slagroom stijf.
De bitterkoekjes grof hakken.
De gesmolten chocolade bij de eiercreme voegen en de bitterkoekjes en de slagroom luchtig eronder spatelen.
De mousse verdelen in de stalen ringen, op een dienblad, en in de koeling plaatsen.
Het sinaasappelsap met de suiker en de overgebleven vanillestokjes aan de kook brengen.
De aardappelmeel met de Campari glad roeren en al roerende aan het sap toevoegen. 8 min zachtjes laten pruttelen.
De rabarber wassen, dun schillen en in schuine stukjes van 2-3 cm snijden en aan het vocht toevoegen. 2-3 min goed laten doorkoken en van de warmtebron afzetten. De stukken rabarber moeten goed herkenbaar blijven dus oppassen dat er geen mousse ontstaat.
De vanillestokjes verwijderen. De in vieren gesneden aardbeien aan de warme massa toevoegen en het geheel laten afkoelen.
Prensentatie:
Het dessert in koude diepe borden serveren.
Eerst de mousse, uit de ring verwijderen, op de borden verdelen en dan de rabarbersoep om de mousse schenken.
Afgarneren met een takje rode bessen en een groen mintblaadje

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst