KookJij

Aardappelpuree met raapjes

Een heerlijk aardappelpuree met raapjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelpuree met raapjes te bereiden

Was de aardappel en de raapjes, schil ze en snij in blokjes van circa 5cm.
Kook ze samen, in zo weinig mogelijk water tot gaar.
Giet af of giet door grove zeef.
Breng de gekookte aardappel en raapjes terug in de pot.
Voeg een blokje camenbert toe.
Kneed met een vork goed tot smeuig.
Breng op smaak met peper, zout en noodmuskaat.
Breng nog even op het vuur, zodat overtollig vocht kan verdampen. Let wel op dat de puré niet aanbrandt.
Dien op met bv een gemengde salade en beenvrij kalkoenpoot en een rosé.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Zelf uitgetest.
Je moet zelf de verhouding aardappel en raapjes zelf uittesten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst