KookJij

Aardappel-Garnalensalade met zalm

Een heerlijk aardappel-garnalensalade met zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-Garnalensalade met zalm te bereiden

Krieltjes in weinig water in 6 minuten net gaar koken. Spinazie wassen, schoonmaken en in reepjes en wederom in stukjes snijden. In zeef mais en garnalen laten uitlekken. In kommetje citroensap, olie, 1 theelepel mosterd, suiker, zout en peper tot sausje roeren. Krieltjes afgieten en af laten koelen. Bosuitjes wassen, schoonmaken en in heel dunne ringen snijden. In kom room, 2 eetlepels mosterd en mayonaise door elkaar roeren. Zalm afgieten. Velletjes en graatjes verwijderen en in stukjes verdelen. Krieltjes in vieren snijden. Slaschaal bekleden met spinazieblaadjes. Oliemengsel in kom doen. Paprika, mais, bleekselderij-rauwkost, garnalen en krieltjes erdoor scheppen. Salade op spinazie scheppen. Bosuitjes er overheen strooien. Stukjes zalm op salade schikken. Mosterd-mayonaise er apart bij geven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

smeekes51

smeekes51 zegt:
wat zijn Krieltjes? is het misschien aardappeltjes, Ik zou dat graag willen weten alsjeblieft, ja ik woon al 57 jaar in Australië en was als kind van 17 maand met mij ouders hier naar toe gekomen, en ik maak ook wel spelling fouten zo neem mij niet kwalijk, groetjes van Annelies