KookJij

Recept voor 1 persoons beef wellington

ik maak ze altijd met 4 tegenlijk, wil je meer of minder dan kan je de hoeveelheden aanpassen. Dit recept is dus voor 4 eenpersoons pakketjes. ik weet niet precies waar dit recept vandaan komt,daarom heb ik maar nederlands ingetypt. de bereidingstijd is zonder koelen
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: gordon ramsey
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Wrijf de biefstukken in met een beetje olie en kruid ze met peper en zout.
  2. Smelt wat roomboter in de pan en bak de biefstukken 4 muniten snel om en om bruin.
  3. Uit de pan halen, beetje laten afkoelen en goed koud laten worden in de koelkast.
  4. De champignons, uien en knoflook fijnmalen in een keukenmachine tot een korrelige pasta.
  5. Het mengsel in de zelfde pan bruin bakken (blijven roeren) en kruiden met tijm.
  6. Koud wegzetten.
  7. Als alles goed koud is het spek per 3 overlappend op huishoudfolie leggen, daarover het champignonmensel en daarop de biefstuk.
  8. Goed strak oprollen en weer de koelkast in.
  9. De oven voorverwarmen op 180 graden.
  10. Bladerdeeg laten ontdooien en 2 plakjes aan elkaar plakken, rand goed aandrukken, zo krijg je 4 langwerpige plakken bladerdeeg.
  11. Dan de folie van de spek/biefstukken afhalen en goed strak inrollen in het bladerdeeg zodat alles goed dicht is, er mag geen lucht tussen zitten.
  12. Goed insmeren met ei en met een schilmesje een kruis bovenop in het midden maken zodat de stoom wegkan.
  13. In de oven bakken tot een kerntemperatuur van 55 graden is bereikt en het bladerdeeg mooi bruin is.
  14. Uit de oven meteen serveren.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Wijj eten dit met een lekkere salade omdat het machtig genoeg is maar je kan er altijd friet of krieltjes bij eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst